Dra. Rosa Casafont

Dra. Rosa Casafont

Metge especialitzada en Neurociències

La Dra. Rosa Casafont va néixer i va viure a Berga fins que "va baixar a Barcelona" per seguir la seva formació. Volia ser metge, i així va ser. Va acabar medicina l'any 1980 i va exercir com a metge assistencial a l'inici. Posteriorment va tenir l'oportunitat de complementar la seva formació en aspectes de gestió i va passar a dirigir equips de diferents disciplines, dedicats a la prevenció, fins a l'any 2003.

Des de llavors ha dedicat el seu temps i esforç a la seva formació sobre el que para ella representava i segueix representant un "repte de vida", el camp de les Neurociències i de la Neurobiologia del comportament. A mesura que la seva formació com a metge s'ha anat complementant amb aquesta disciplina, ha reflectit en un mètode pràctic i de fàcil comprensió un coneixement per posar a la disposició de professionals i pacients, la nostra gran capacitat de canvi i aprenentatge, dirigit a obtenir una millor qualitat de vida.

 

Publicacions

Educarnos para educar: Neuroaprendizaje para transformar la educación (2017) Editorial Planeta. 

Conèixer la ment i el cervell com a òrgan rector de l'equilibri físic, emocional i cognitiu genera una veritable revolució, un canvi de paradigma en la manera d'entendre el procés d'ensenyament -aprenentatge- i indica la necessitat d'una nova orientació per influir, com a educadors , en una millora contínua personal i social. Aquest llibre es proposa oferir a l'lector una síntesi dels darrers descobriments tant en el camp de l'estudi de el cervell com en el de la pedagogia per aplicar-los en benefici del procés educatiu.

 

Viatge al teu Cervell. L'art de transformar la teva ment. 

 

Aquest manual ens ajudarà a conèixer el nostre estil de pensament i el nostre estil d’afrontament emocional per poder facilitar el nostre creixement personal, la felicitat i l’èxit.

»Avui sabem que la neurociència pot ajudar-nos a desvetllar molts dels enigmes plantejats sobre funcions cerebrals superiors, com ara les nostres pors, els nostres pensaments i el nostre estat d‘ànim.»

En la tradició de la divulgació neurocientífica d’Antonio Damasio i Eduard Punset, la doctora Casafont posa a les nostres mans un manual pràctic que ens ajudarà a entendre el funcionament neuronal del nostre cervell i a conèixer eines pràctiques que influiran en el canvi de pensament, de sentiment i de comportament, facilitant el creixement personal, la felicitat i l‘èxit.

Des de les bases estructurals i funcionals del nostre cervell fins a la importància de la nostra «veu interior» i les seves conseqüències neurobiològiques, les emocions i els sentiments, el nostre comportament i la faceta social; Rosa Casafont ens ensenya -de manera clara i amena- com, gràcies a la capacitat plàstica del cervell, podem transformar la nostra vida.

 

 

Viatge al teu cervell emocional: Un viatge al món de les emocions

Aquest llibre ens ajudarà a crear possibilitats enriquidores per créixer i viure amb l’emoció com a aliada.

Som éssers racionals o emocionals?

Des de temps remots fins als nostres dies ens hem plantejat aquesta pregunta infinitat de vegades. Avui poden afirmar que les nostres emocions i els nostres sentiments esculpeixen el nostre -món més personal-, són fonamentals en el nostre comportament, per crear la nostra identitat i el nostre estat de salut física i mental. En les decisions més transcendents, en relació amb la nostra supervivència, no hi ha participació de la raó, i en la resta, decisions de tota mena, les emocions hi tenen una participació cabdal. En aquest procés evolutiu està clar que no podem parlar només d’emocions, sinó també de la influència que les emocions exerceixen en les capacitats cognitives, en les funcions executives, en les relacions socials.

En aquest viatge veurem la importància de l‘adquisició de competències emocionals sanes, aprendrem a disposar d‘eines per facilitar-nos la nostra relació social i aconseguirem el propòsit d‘autoexigir-nos, una mica més, per créixer i viure amb l‘emoció com a aliada.

Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@eduk.cat. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avís Legal.

* Camps obligatoris

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes nostra política de cookies.×