Retir de ioga i mindfulness per a docents: propostes pràctiques per a la vida i l'aula

Presencial i en línia


En aquesta formació es realitzen 20 hores presencials a la casa Salt del Colom i 10 hores en campus virtual

Durada: 30 hores formatives

Modalitat: 20 hores de formació sincrònica i 10 hores de formació asincrònica.

Destinataris: professors d’Educació Infantil, Primària i Secundària.

 

El retir de cap de setmana ofereix als docents la iniciació en la seva pràctica personal de ioga i de mindfulness. L'objectiu és que el professorat experimenti en primera persona el que posteriorment haurà d'ensenyar als seus alumnes.

La formació està dissenyada en aportar coneixements teòrics i pràctics de la cultura del ioga i del mindfulness a l'entorn educatiu com a eines de benestar emocional per a tota la comunitat educativa, docents i alumnat.

 

PREU EARLY BIRD*

PREUS I PLACES DISPONIBLES retir (Segons habitació)

-3 places a HABITACiÓ D'ÚS INDIVIDUAL (llit de matrimoni) ..... Preu: 345€ 

-2 places a HABITACIÓ DOBLE..... Preu: 330€ 

-3 places a HABITACIÓ TRIPLE..... Preu: 320€ 

-8 places a HABITACIÓ QUÀDRUPLE..... Preu: 310€ 

* Disponible per les reserves realitzades fins al dia 6 de desembre.

El preu inclou l'allotjament, tots els àpats de divendres a diumenge, les classes i  els tallers i una bossa de benvinguda amb materials sorpresa. El pagament inicial és de 100€ per fer la reserva de plaça, la resta de pagament es farà a l’arribada a la casa rural.


 

La formació té un total de 30 hores i està formada per doble modalitat

 • 20 hores de formació sincrònica, en format de retir de cap de setmana, de divendres a diumenge.

 • A través del retir s’ofereix un espai d’aprenentatge i de col·laboració entre iguals que permet practicar diferents propostes de mindfulness i ioga, convidant als docents a compartir interessos comuns.

 

La formació ofereix les experiències necessàries per promoure la salut física, mental i emocional dels infants, adolescents i docents a través dels diferents elements del ioga i del mindfulness. Es realitzaran tallers especialitzats on els docents aprendran a iniciar-se en la seva pràctica personal de ioga i mindfulness, i a conèixer el seu procés d’ensenyament-aprenentatge a l’entorn educatiu.

S'experimentaran activitats per a promoure la creació d’ambients tranquils i calmats, aprenent eines i dinàmiques per a promoure l’atenció i la concentració.

Aquestes eines i activitats es poden incorporar de manera senzilla al dia a dia de l'escola i de l'institut.

 

 • 10 hores de formació asincrònica a través d’un campus en línia, en plataforma de formació interactiva.

Conformada per tres mòduls que contemplen el suport científic i pràctic del ioga i del mindfulness. El quart mòdul està destinat a l’aplicació pràctica i forma part de l’avaluació.


 

 

MASIA SALT DEL COLOM

És una masia rural catalana envoltada de natura a la comarca del Berguedà. És una casa reformada conservant l’atractiu arquitectònic del món rural.

 

El Salt del Colom consta de dues cases independents totalment equipades per viure una experiència comfortable i gaudir de la seva calidesa.

 Els espais exteriors són màgics, trobarem molts racons per a practicar ioga, mindfulness, fer volar la creativitat, compartir materials didàctics, i connectar amb la natura.

 

 

 

Què n'opinen els participants?

“El retir amb la Mireia m’ha aportat una posició de calma, reconnexió amb el cos i una retrobada amb el self genuí masses vegades potser deixat en un segon terme. Absolutament necessari per qui treballem amb les persones. El factor humà de la Mireia, que  té una combinació de saber i pulcritud tècnica amb un humanisme i humilitat que apropa i embolcalla, et fa sentir com a casa”.

 

Anna Vilaseca, Psicòloga

 

Mireia es increíble, muy atenta a todo y a todos. Cuida cada detalle para hacerlo todo especial y se adapta a las necesidades del grupo siempre. Es increíble compartir tiempo con ella y aprender de sus vivencias, viajes y experiencia. ¡No puedo estar más contenta y agradecida de haberla conocido!

 

Las clases de yoga son para todos los niveles, lo importante es conectar con la práctica y el momento. Disfruté mucho todas las actividades enfocadas sobre todo a estar presentes en el aquí y ahora. Además, en el retiro especial docentes nos presentaron diversos materiales que, yo que soy maestra, ya estoy usando en mi aula y me han ayudado mucho en mi vida personal y profesional.

Gracias Mireia y gracias a todas las almas preciosas con las que compartí esto. 

Repito seguro”

Carla Santos, Maestra de Educación Primaria

 

“ Muchas gracias Mireia por el retiro de yoga.  Mi experiencia fue maravillosa. 

Tú como anfitriona fuiste excepcional y el ambiente lleno de energía positiva. ¡Me sentí renovado y con las pilas cargadas!“

 

Miguel Ángel, quiromasajista y coach

Mireia Canudas Porti
Mireia Canudas Porti

Formadora internacional de Mindfulness i Ioga aplicat als contextos educatius


Diplomada en Magisteri d’Educació Física per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Activitats Físiques Adaptades per l’INEF de Barcelona. Certificada i registrada internacionalment en Ioga, meditació i mindfulness als Estats Units i a la Universitat d’Amsterdam. 
Amb experiència en formació internacional per a professionals.

Professora de Ioga (RYT 500), formadora i facilitadora de mindfulness. Resident als Països Baixos.

Veure perfil complet

 
OBJECTIUS
 • Oferir un espai d’aprenentatge i de col·laboració entre iguals, a mestres i i professors, per a conèixer i practicar diferents propostes de mindfulness i ioga, crear comunitat educativa i compartir interessos comuns.
 • Donar suport als docents per a la promoció d’aules tranquil·les i ambients pacífics de convivència.
 • Aportar recursos, materials i programes de mindfulness i ioga per treballar des de la creativitat i la curiositat, elements com: les postures físiques, la respiració, la relaxació, la meditació i la connexió.
 • Promoure l'aprenentatge social i emocional, la salut i el benestar físic dels alumnes.
 • Conèixer els beneficis que el ioga i el mindfulness aporten en l’autoregulació emocional, l’atenció al moment present, la concentració i l’aprenentatge.
 • Incorporar a la formació del docent eines que el capacitin per a dissenyar entorns d’aprenentatge adients i motivadors, de manera transversal, on l’alumnat pugui adquirir hàbits i valors per resoldre problemes i situacions des de qualsevol de les àrees curriculars.

 

PROGRAMA

 

Mòdul 1_ Iniciació a la pràctica del ioga i del mindfulness.

Objectius

 • Oferir una pràctica de ioga i de mindfulness pel professorat.

Continguts

 • Elements bàsics del ioga: postures físiques, la respiració, la relaxació i la meditació.
 • Elements bàsics del mindfulness: la connexió amb un/a mateix/a i amb els altres, les actituds del mindfulness i la respiració.
 • Reflexió de la pràctica.

 

Mòdul 2_ Iniciació al procés d'ensenyament-aprenentatge del ioga i del mindfulness a l'aula.

Objectius

 • Experimentar a partir de diferents propostes pràctiques els elements bàsics de ioga i del mindfulness.
 • Conèixer els beneficis que el ioga i el mindfulness aporten en l'autoregulació emocional, l'atenció al moment present, la concentració i l'aprenentatge

Continguts

 • Dinàmiques de ioga i exemples de sessions per a les diferents etapes educatives: el ioga com a eina per aprendre a aprendre.
 • Dinàmiques de mindfulness i exemples de sessions per a les diferents etapes educatives: un currículum per a la calma.

 

Mòdul 3_ Recursos i materials de ioga i mindfulness a l’aula.

Objectius

 • Presentar les característiques de diversos recursos i materials; i practicar un ventall d’activitats.

Continguts

 •  Jocs de cartes: joc de mindfulness i joc de les emocions.
 • Instruments musicals.
 • Art present amb materials simples de la vida quotidiana.
 • Meditacions: caminar conscient, menjar conscient, escolta i parla bondadosa.
 • Materials específics de ioga i mindfulness.
 • El joc i els circuits.

 

Mòdul 4_ Aplicació pràctica.

Objectius

 • Aplicar els principis del ioga i del mindfulness i consolidar els recursos apresos.

Continguts

 • Aplicació pedagògica: elaboració d'una proposta pràctica adaptada a una etapa educativa en concret que reflecteixi els aprenentatges realitzats durant el curs.

Pròximes edicions

Actualment no hi ha programada cap edició per aquest curs.


Si tens qualsevol dubte o suggerència, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant el nostre formulari de contacte:

Contactar

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes nostra política de cookies.×