El currículum desconegut de l’alimentació saludable

Curs en línia reconegut com 30h de Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya


Reserva ara amb un 20% de descompte*

*Descompte ja aplicat en el preu de la inscripció. 


Durada: 30 hores formatives (4 setmanes)

Modalitat: 100% en línia

Destinataris: Docents de totes les etapes (infantil, primària i secundària) i a nutricionistes que treballen en entorns educatius.

Metodologia interactiva i dinàmica

De la mateixa manera que no aprenem a restar abans que a sumar, tampoc podem aprendre alimentació amb sentit i significat sense un ordre lògic de continguts.
 

Sabies que existeix un currículum de l'alimentació saludable?

Una proposta completa i actualitzada de setze continguts que van més enllà de la piràmide dels aliments o del plat saludable, que s'ordenen i es classifiquen en tres blocs temàtics, que s'adapten a cursos i nivells d'aprenentatge diferents i que es poden treballar des de diferents àrees.

Mai has estat tan a prop de poder tenir la teva pròpia assignatura d’alimentació. Apunta’t al curs i descobreix-lo!

Lidia Pérez Muñoz
Lidia Pérez Muñoz

Mestra i formadora especialitzada en educació alimentària i hàbits saludables


Filla i neta d’esportistes, vaig heretar-ne l’interès per la salut, però no va ser fins ben avançada l’adolescència que vaig iniciar un camí d’autoaprenentatge cap a un estil de vida més saludable. Des d’aleshores, els meus estudis van prendre la mateixa direcció.


Mestra d’Educació Física i Màster en Activitat Física i Salut, vaig ampliar els meus coneixements en alimentació i nutrició i em vaig especialitzar en la promoció d’hàbits saludables amb el propòsit d’ensenyar com a mestra el que hagués volgut aprendre com alumna.

 

Actualment, compagino la feina de mestra amb la de formadora en educació alimentària escolar i dirigeixo el projecte d'El Repte dels Esmorzars.

Veure perfil complet

En aquest curs:
1. Descobriràs una proposta innovadora de continguts d’aprenentatge relacionats amb l’alimentació per poder ensenyar-la amb sentit i significat al llarg de l’escolaritat.
2. Rebràs orientacions metodològiques per facilitar l’aplicació de la proposta i la seva efectivitat, així com idees d’activitats.
3. Adquiriràs els coneixements necessaris per fer de tu i de la teva escola referents saludables actualitzats i amb impacte.

 

Mòdul 1_ La màquina del temps

Objectius

  • Recordar i prendre consciència dels continguts d’aprenentatge relacionats amb l’alimentació més comuns i populars, fent una mirada al passat i al present.
  • Reflexionar sobre la possibilitat d’establir una assignatura d’alimentació a l’educació bàsica.

Continguts

  • Experiència i valoració personal de l’aprenentatge i l’ensenyament de l’alimentació.

 

Mòdul 2_ Origen i evolució dels aliments (Bloc 1)

Objectius

  • Conèixer els continguts d’aprenentatge del Bloc 1, relacionats amb els diferents grups d’aliments, l’origen i els canvis de la nostra alimentació al llarg del temps i la interpretació crítica de la informació.

Continguts

  • Continguts d’aprenentatge específics del Bloc 1.
  • Idees d’activitats.

 

Mòdul 3_ Funció de nutrició i salut (Bloc 2)

Objectius

  • Conèixer els continguts d’aprenentatge del Bloc 2, relacionats amb els nutrients principals, la digestió, altres funcions corporals i els problemes de salut lligats a l’alimentació.

Continguts

  • Continguts d’aprenentatge específics del Bloc 2.
  • Idees d’activitats.

 

Pròximes edicions

Data

01/07/2024 - 31/07/2024


Preu

48,00€


Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes nostra política de cookies.×