Coneixent el cicle menstrual

Curs en línia reconegut com 60h de Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya


Reserva ara amb un 20% de descompte*

*Descompte ja aplicat en el preu de la inscripció. 


Durada: 60 hores formatives (6 setmanes)

Modalitat: 100% en línia

Destinataris: Professors d'Educació Primària i Educació Secundària, educadors i famílies

Metodologia interactiva i dinàmica

En aquesta formació, estructurada en diferents mòduls, i a través de col·loquis, infografies, gràfics, exercicis, ... sobre el cicle menstrual (el cinquè signe vital), aprendràs què és aquest signe i per què menstruen les dones.

Coneixeràs les diferents fases ovàriques, els seus pilars, la seva anatomia, fisiologia i hormones de què es componen, la importància d'un cicle ovàric sa, de la mateixa manera que ho és la nostra
 respiració, temperatura corporal, pols o freqüència cardíaca.

Com detectar l'estat d'aquest signe amb paràmetres com ara el dolor, sagnats amb coàguls, absència de menstruació (amenorrees), factors que ens indiquen una possible patologia ginecològica i desequilibri.

 

*El curs es realtizarà integrament en llengua castellana. 

Carmen Camuñez
Carmen Camuñez

Health Coach creadora del mètode Endosofía


Endo= Centre de poder de tota dona, resideixi l'úter o no, segueix habitant la força/energia vital que ens impulsa a crear projectes amb vida.

Sofia= La unió d'anys d'experiència com a sanitària i formacions com la intel·ligència emocional, habilitats comunicatives, alimentació energètica, colorteràpia, coaching emocional i transpersonal, educadora menstrual entre altres especialitats… fan aquesta metodologia única i adaptativa a cada dona i circumstància.

Actualment acompanyo dones que viuen amb dolor menstrual i desitgen saber la causa/origen del mateix, com a dones que estan en un diagnòstic d'endometriosi, adenomiosi, vaginisme... i volen viure plenament sense dolor coneixent-se millor a si mateixes a través de la sanació del seu cicle menstrual i les hormones que hi intervenen.

Veure perfil complet

OBJECTIU GENERAL DEL CURS

L'objectiu d'aquest curs sobre el cicle menstrual és facilitar unes bases sobre el coneixement del cicle ovàric de la dona i les diferents fases, en el qual ens endinsarem en com les hormones es manifesten i comporten, i des d'aquí entendre l'equilibri natural del cicle menstrual (cinquè signe vital) a cada dona, segons la seva edat, si hi hagués una patologia, etc., així aconseguint entendre com ha de ser un cicle sa.
Les persones que realitzin aquesta formació sortiran amb unes bases que els permetran deixar de normalitzar el dolor menstrual, ajudant l'alumnat a posar nom a aquests i desmitificant el tabú del sagnat menstrual.

 

PROGRAMA

 

Mòdul 1_ La importància de l'educació menstrual a les aules

Objectiu

 • Conscienciar sobre la necessitat d'una major educació menstrual per part de la societat per tal de conèixer la importància d'un cicle sa.

Continguts

 1. Fòrum: Què és per a tu el cicle menstrual?
 2. Què és el cicle menstrual?
 3. El món necessita més educació menstrual.
 4. Primers discursos menstruals. Una mica d'història…

 

Mòdul 2_ El cinquè signe vital

Objectiu

 • Entendre què és la menstruació i conèixer la importància del cicle menstrual, com a cinquè signe vital que és.

Continguts

 1. El cinquè signe vital.
 2. Per què les dones menstruen?
 3. Els 8 pilars del cicle menstrual.
 4. La importància d'un cicle sa.

 

 • Es realitza una connexió en directe a través de la plataforma Zoom per tractar el col·loqui "Com reconèixer els paràmetres per a un cicle sa" que es complementa amb un torn de preguntes obertes.

 

Mòdul 3_ Fisiologia i hormones del cicle ovàric

Objectiu

 • Conèixer els òrgans i hormones que intervenen en el cicle i el funcionament d'aquest.

Continguts

 1. Anatomia del cicle.
 2. Hormones del cicle ovàric.
 3. Funcionament del cicle menstrual.

 

 

Mòdul 4_ Les 4 fases del cicle menstrual

Objectiu

 • Entendre les diferents fases del cicle i com afecten l'estat físic i emocional cadascuna d'elles.

Continguts

 1. Fase menstrual.
 2. Fase preovulatoria.
 3. Fase ovulatòria.
 4. Fase premenstrual.

 

 

Mòdul 5 _ Proposta d'aplicació pràctica

Objectius

 • Realitzar una reflexió sobre els aprenentatges realitzats durant el curs.
 • Elaborar una activitat d'aplicació pràctica, centrada en un nivell educatiu en concret, sobre com treballar el cicle menstrual a l'aula. En cas de ser docent en actiu, s'ofereix la possibilitat d'aplicar-la i fer-ne una valoració.

Pròximes edicions

Data

01/04/2024 - 30/04/2024


Preu

52,00€


Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes nostra política de cookies.×