Com ensenyar alimentació perquè serveixi d’alguna cosa

Curs en línia reconegut com 30h de Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya


Reserva ara amb un 20% de descompte*

*Descompte ja aplicat en el preu de la inscripció. 


Durada: 30 hores formatives (4 setmanes)

Modalitat: 100% en línia

Destinataris: Docents de totes les etapes (infantil, primària i secundària) i a nutricionistes que treballen en entorns educatius.

Metodologia interactiva i dinàmica

Tutoria personalitzada

 

El nostre principal objectiu quan parlem d'alimentació saludable a l’aula no hauria de ser que adquirissin coneixements sinó hàbits. Aquesta és la diferència entre una educació alimentària passiva i una activa.⁣

Sovint, el paper de la família és una excusa que fem servir per intentar justificar com de poc competencial continua sent l'ensenyament de l'alimentació a les nostres escoles.⁣

La veritat és que com a mestres tenim prou potencial per influir també en els hàbits alimentaris del nostre alumnat i les seves famílies, però ho hem de saber fer.

 

En aquest curs, coneixeràs l’educació alimentària activa i els seus 8 principis, on es reuneixen les millors estratègies perquè des de l’escola puguis ensenyar i promoure l’alimentació saludable de la manera més eficaç.

 

Lidia Pérez Muñoz
Lidia Pérez Muñoz

Mestra i formadora especialitzada en educació alimentària i hàbits saludables


Filla i neta d’esportistes, vaig heretar-ne l’interès per la salut, però no va ser fins ben avançada l’adolescència que vaig iniciar un camí d’autoaprenentatge cap a un estil de vida més saludable. Des d’aleshores, els meus estudis van prendre la mateixa direcció.


Mestra d’Educació Física i Màster en Activitat Física i Salut, vaig ampliar els meus coneixements en alimentació i nutrició i em vaig especialitzar en la promoció d’hàbits saludables amb el propòsit d’ensenyar com a mestra el que hagués volgut aprendre com alumna.

 

Actualment, compagino la feina de mestra amb la de formadora en educació alimentària escolar i dirigeixo el projecte d'El Repte dels Esmorzars.

Veure perfil complet

En aquest curs:


1. Coneixeràs les millors estratègies metodològiques de l’educació alimentària escolar per aplicar-les a l’aula.
2. Aprendràs a escollir i dissenyar activitats d’alimentació saludable perquè siguin realment competencial.
3. Adquiriràs els coneixements necessaris per fer de tu i de la teva escola referents saludables actualitzats i amb impacte.

 

Mòdul 1_ La màquina del temps

Objectius

  • Recordar, descriure i reflexionar sobre les activitats d’alimentació saludable viscudes en el passat, com a infant, i en el present, com a docents.

Continguts

  • Experiència personal en l’aprenentatge i l’ensenyament de l’alimentació saludable.
  • Reflexió personal sobre l’impacte d’aquestes activitats.

 

Mòdul 2_ Introducció a la didàctica de l’alimentació saludable

Objectius

  • Conèixer i classificar les principals estratègies metodològiques de l’educació alimentària escolar segons el seu nivell d’eficàcia.

Continguts

  • Estratègies menys i més competencials per ensenyar i promoure l’alimentació saludable a l’escola: adquisició vs. aplicació del coneixement; proporcionar informació vs. participació familiar activa; aliments bons i dolents vs. aliments que agraden i són familiars, i activitats alienes vs. integrades dins el currículum.

 

Mòdul 3_ Els 8 principis de l’educació alimentària activa

Objectius

  • Conèixer i aprendre a aplicar els 8 principis de l’educació alimentària activa en la tria i el disseny d’activitats d’alimentació saludable competencials.

Continguts

  • Conceptes i diferència entre l’educació alimentària passiva i l’activa.
  • Els 8 principis de l’educació alimentària activa: veracitat i actualitat; aplicabilitat i funcionalitat; pensament crític i autonomia; analitzar, avaluar i crear; objectius avaluables i assolibles; congruència; caràcter lúdic, i relació familiar bidireccional.

 

Pròximes edicions

Data

01/07/2024 - 31/07/2024


Preu

48,00€


Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes nostra política de cookies.×